Menü Bezárás

A buktatók és előjelei, avagy amikor azt hiszed, hogy tudod

A buktatók és előjelei, avagy amikor azt hiszed, hogy tudod

A buktatók és előjelei, avagy amikor azt hiszed, hogy tudod

Tudtad, hogy a magyar és a saját statisztikánk szerint 10 induló vállalkozásból 9 elbukik a fejlődése korai fázisában? (ez magyar probléma, azaz ne kezdj most jajgatni, hogy mi magyarok már megint…). Az elmúlt 6 év hazai tapasztalatok és a sok évtizedes nemzetközi kimutatások is azt mutatják, hogy jól megállapítható és előre látható okai vannak a bukásnak és ezek között – nem meglepő módon – előkelő helyen szerepel az emberi tényező.
Gyere, nézzünk bele a részletekbe, hogyan működik egy startupper és egy startup-csapat.  Magyarországon nagyon kevés olyan szakemberrel találkozol, aki ehhez értene: a marketing-, pénzügy- vagy technológiai szakemberek, értik a szakmájukat ismerik az embereket de akárhonnan nézzük, ez mind  nem elég.
Gyere, nézzünk a mélyére, hogyan működik egy startupper és egy startup-csapat.
A startup-ok felépítése egy olyan meghatározható folyamat, amin át kell menni mindenkinek egyszer. A kérdés az, hogy az adott folyamatokat  a fellépő nehézségeket  hogyan tudod, kezeli, és hogyan tudsz megküzdeni és legyőzni őket. Ha többen vagytok a startup-ban, akkor megoszlik a feladat, de a feladatokból jut bőven mindenkinek, tehát komoly próbára hívja azt az embert és/vagy a csapatot, aki komoly vállalkozást akar indítani.
Nagyon sok vállalkozással találkoztam; több féle szinten voltak/vannak és számomra ezek a vállalkozások nagyban késztettek arra, hogy minél többet segítsek és minél több tudást adjak át nekik. Mindig segítőkészen tekintettem ezekre a vállalkozásokra. Ez annyit jelent, hogy azokat az vállalkozásokat támogatom és támogattam, amelyeknél láttom és személyesen tapasztalom, hogy az adott fázisokban a leginkább a megvalósításra törekszenek és mindent elkövetnek a sikerért. A most következő lista nyilván nem teljes, mert nem is lehet az, hiszen ahány vállalkozó, annyiféle megoldás, de az amerikai startup világról szóló cikkek és a Deallynetwork tapasztalata, valamint az én személyes tapasztalataim kirajzoltak egy pontos irányzatot. Amelyek befolyásolják a vállalkozók működését a korai fázisban. Íme az első elem. A startupok bukásának első számú oka az, hogy eladnak valamit, de nem oldanak meg semmilyen problémát.

A probléma az jó mert felszínre hozza a hibákat

Mindenki ezen a világon csak úgy tud biztonsággal létezni, ha a környezetét ismeri, számíthat rá és stabilan mozog a környezetében. Ezért képesek vagyunk mindent ebben a berögözött gondolkodás módban (valljuk be ezt már a szüleinktől hoztuk), amelyek aztán önbeteljesítő jóslatként, észlelésünk és információfeldolgozásunk torzításain keresztül meg is erősítik ezeket a sokszor téves demagogiákat hiedelmeket, amelyeket aztán vagy letudjuk vetkőzni, vagy nem.
Tippek melyek segítenek:

  • Mindig a problémára fókuszálj, ne a megoldásra! Törekedj arra, hogy minél részletesebben és pontosabban írd le a problémákat.
  • Ne telj el magadtól, ha egy picivel előrébb jutottál! Tedd fel a kérdést magadnak minden lépés után. “Ez valóban megoldott egy problémát?”
  • Tedd fel a miért kérdést többször egymás után, minden lépésed cselekedeted után, mert ez segíti egyre jobban megérteni a problémát.
  • Olyanokkal beszélgess, akik ebben vagy a hasonló problémában érintettek! Az első dolgod kitalálni, hogyan tudsz minél több adatot összegyűjteni, vagy ha nem megy, kérj segítséget akár a Deallynetwork-től. Adatokat! Igen jól hallod  adatokat a problémáról.

Nagyon sok esetben a problémák egyik legnagyobb akadálya te magad vagy, mert nem a világot megismerve próbálsz információt szerezni, hanem csak saját beszükült környezetedből, elképzeléseidből, tapasztalataidból táplálkozol, és ezért a világ elszalad melletted. Egészen egyszerűen azt hiszed, hogy a terméked-találmányod a legjobb, de igazán nem tudod, mert soha nem vizsgáltad meg objektíven.

A buktatók és előjelei, avagy amikor azt hiszed, hogy tudod

A vállalkozók hite nagy az induláskor, de fel sem fogják, hogy mekkora energiákat kell befektetni. Viszont ha ez nincs, akkor azok a cégek, melyekből hiányzik a motiváció és pozitív jövőkép gyorsan kimerülnek.
Ahhoz, hogy ezeket elkerüljük nagyfokú, nyitottságra, kíváncsiságra és bátorságra van szükség, a bátorság azért kell, mert meg kell kérdőjeleznünk azt, amit eddig a világról gondoltunk. Fel kell ébrednünk és nyitott szemmel járnunk, hogy amit mi látunk a világról, az csak egy kicsi részlet és ez nagyon távol áll a valóságtól. (A teljes valóság azután nem ismerhető meg, de, itt most annyi biztos, hogy közelebb kerülünk a valósághoz, ha nem zárjuk ki magunkat a világ megismeréséből.) Ez sokaknak nagyon nehéz, mert inkább választják azt a biztosat, biztonságosat, amit a környezetükben eddig megismertek, és elfogadtak és ezért nehezen hagyják el ezt a komfort zónájukat. (légy nyitott a világra és a világ is megnyílik számodra)

A buktatók és előjelei, avagy amikor azt hiszed, hogy tudod

Összefoglalva: a tudás illúziója már rögtön a legelső fázisban félrevihet téged, hiszen már maga a vállalkozást megalapozó ötlet is olyan megalapozatlan felkészületlen jön létre, amelyekre több odafigyeléssel és ezek a hibák tudatosításával mind kiküszöbölhetők lennének. Amit meg kell értened és tudatosítanod kell: az ötleted, lehet, hogy csak téged és a csapatodat fogja lelkesíteni. A befektetőid a pénzükért adatokat kérnek az első pillanattól (Mivel láttak már éjjeli őrt…)

sales@deallynetwork.net
+36 70 6727004
skype: GD handels