Menü Bezárás

A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza

A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza
Blogolni, blogolni, blogolni. Blogolni, hogy bizonyítsd a szakértelmedet, blogolni, hogy márkatudatosságot növelj, blogolni, hogy a tiéd legyen a tartalom, amit megosztanak a potenciális ügyfeleid. Blogolni! kiáltja Kiáltja kiabálja üvölti minden szaktekintély a hét szinte minden napján. És be kell ismerünk, igazuk van. De hogy nemcsak a mi blogunk esetében érdemes hinni nekik a szaktekintélyeknek, hanem a tiéd (a te blogod esetében, de esetleg még nem is létező blogod) esetében is.
És főleg: hogyan is kezdj blogolni?
Most jöttél rá életed legkiválóbb ötletére? Ezt biztosan mindenki meg fogja venni? Már lejátszottad az ötleted magad előtt? És mit láttál? Mit tapasztaltál? – Nemcsak a barátaid, hanem a jövőbeli ügyfeleid is bőszen bólogatnak rá? Attól tartok, ez egyelőre még nem ad semmire garanciát. Nem fognak tolakodni az ajtódnál és sorban állni azért, mert te és a barátaid azt hiszitek, hogy nagyon jó ötlettel áltál elő és ettől a világ térdre esik előtted, vagy esetleg már van kész tesztelt terméked, illetve meg van szolgáltatásod első verziója. De ezen minden esetben tudsz segíteni.
A blogolás ma már talán nem a legmodernebb módja az üzenetek célcsoportod eléréséhez, azonban kiváló módja a közösségépítésnek, de a terméked, illetve saját márkád építéséhez – és a direkt eladásösztönzésben is hasznodra lehet. Amennyiben nem vagy elég bátor élőben, facebookon youtube-on szerepelni, akkor ennek a legjobb módja a blogolás terméked felfuttatásához. Röviden, a blogod első sorban: valahogyan kötődjön a termékhez, illetve szolgáltatáshoz, amit értékesíteni szeretnél.
Mikor kezdj hozzá?
Bármilyen helyzetben is vagy a terméked vagy szolgáltatásod fejlesztésében, a válasz: MOST.
Tapasztalatomból kiindulva mondom neked, és el is mesélek egy sztorit, hogy alátámasszam a feltett kérdésemre adott válaszomat.
26 éve fogalmazódott meg bennem életem (egyik) nagy célja: egy általam megálmodott és kikísérletezett termék (a gyermekeim óvodások voltak és nagyon hadilábon álltak az óvodák udvari játszó szerekkel (azaz köztéri játszóterekkel)) létrehozása és működtetése. Kemény kutatásba kezdtem ez ügyben, mivel nem hagyott nyugodni az a tény, hogy az óvodák, iskolák és az önkormányzatok által üzemeltetett közterületek ilyen gyengén felszereltek. Volt, hogy valahogy elmaradt, de aztán  előjött újra és újra az ötlet – leggyakrabban persze akkor, amikor a családommal otthon voltam és noha ott volt a nagy kert, de a gyerekek nem találták fel magukat. Aztán jött az isteni szikra, és “Na, elég a semmittevésből, el kell kezdenem ezt építeni”. Egy, a négy gyermekemmel végigjátszott kemény nap után a fél éjszakakát tervezéssel töltöttem, reggel pedig kipattantam az ágyból és már el is merültem a játékok elkészítésében. (Itt kezdtem)
Lásd: A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza
A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozzaA jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza
Majd a siker után elkezdtem a vállalkozásom felépítését sok-sok reklámmal: anno postai úton írtam mindenkinek napi 400-500  levelet küldtem ki, (ez volt abban az időben a blogrendszer őse) minden óvodának, iskolának és önkormányzatnak, noha még csak egy prototípus volt kész. De én már elkezdtem építeni a jövőt. Mire megjöttek az első megrendelések már mindenre felkészültem. És láss csodát, sikert sikerre halmoztam. A munka pedig meghozta az eredményt.

Itt volt az első megrendeléseim egyike

A pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a Mikulás hozza

Itt van a folytatás

A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza

.
 A pénz a vállalkozásodnak nem a postástól jön és nem is a Mikulás hozzaA pénz a vállalkozásodnak nem a postástól jön és nem is a Mikulás hozza
Majd miután megismerkedtem 2012-ben egy amerikai céggel és a segítségükkel sikerült megerősíteni anyagilag a cégem, és 2014-ben rajtuk keresztül, az elsők között voltam jöttek az üzleti angyalok és nagyobbnál nagyobb cégek adták cégemnek a pénzüket, beletették a bizalmukat és a pénzüket. De ehhez a célhoz az amerikaiakkal közösen készítettünk egy ütős projektet és egy nem akármilyen cash-flow-t. Természetesen ezt mind angolul. Ehhez az én angol tudásom kevésnek bizonyult. Elvesztem a számok és a projekt bűvkörében. Őszintén megmondom, hogy ez egyedül nem sikerült volna.  Ezáltal nyílt meg előttem a világ. Most már a világ számtalan pontjára szállítunk játszótereket, és angol és amerikai piacra elkészítettük egy nekik megfelelő prototipust is.

Itt láthatod

A pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a Mikulás hozza A pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a Mikulás hozzaA pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a Mikulás hozza
Itt láthatsz izelítőt mind a magyarországi, romániai, horvátországi, osztrák, német, francia és Angliában telepített játszótereimről, sőt tovább megyek, mert már az USA-ban is gyártunk és telepítünk játszótereket az amerikai céggel közösen.
Ha szeretnél vagy vagy ha szükséged van segítségre, akkor jelezd, felém örömmel osztom meg tudásom-tapasztalatom és minden kérdésedre szívesen válaszolok.
Látod? Ilyen egyszerű volt. Soha sem lehet elég korán hamar elkezdeni és a saját közösségedet építeni. Ma meg már ez sokkal egyszerűbb!- az internet a szociális média világában. Lehet, hogy még csak a terméked a fejedben van, de már most el kell kezdened blogot írni, pedig az első ügyfeledet lehet, hogy csak egy év múlva találod meg. De ki tudja, lehet, hogy addigra már ötezren fognak követni és nem fogsz szenvedni az ügyfélszerzéssel, hanem már ott toporognak, tolonganak és várják az ügyfelek az üzleti angyalok vagy akár magán támogatók, hogy mivel rukkolsz elő.
A jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza
Hogyan fogj hozzá?
Tedd félre az aggályaidat! Igen, ez a válasz a hogyanra. Ne ijedj meg, ha csak harmincan olvassák a posztjaidat. Tanulj a hibáidból, kérj visszajelzéseket! Tudom és állítom, hogy ha őszinte vagy az olvasóidhoz – és persze ha jól körbeírod, és ha olvasóid számára érdekes témákról írsz és beszélsz, akkor az elkövetkező számaid növekedni fognak. Like-olnak a közösségi médiában, megosztják a cikkedet, élőben újságolják el barátaiknak, stb. Következésképp, ha ügyes vagy, illetve fejlődsz a tartalomgenerálásban is, szemmel látható növekedést fogsz elérni.
Mégis, konkrétan, akkor hogyan kezdjek hozzá? kérdezed dühösen, miközben nem találsz korrekt választ a fenti bekezdésben. Két verziót is megmutatok neked.
Első eset:
Értesz a weboldalszerkesztéshez. Semmi sem gátol abban (az idődön kívül), hogy pillanatok alatt összedobj egy blogsablonos oldalt, és már írhatod is az első posztod a termékedről. Az indulásnál elég az ötlet, lásd az én szitumat: cég sem kell hozzá, csak egy jó ötlet és egy blogos weboldal. Ha megvan az ötlet és segítség kell, keress bátran! Segítek az elindulásodban a blogírásodban és bármiben. Keress bátran! (Ismered a mondást: néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ezt tartsd mindig szem előtt!) Kérni nem szégyen, én pedig boldogan segítek a célod elérésében.
Előnye: végtelen szabadság a dizájnod megjelenítéséhez és  mindez  a saját weboldaladon jelenik meg.
Hátránya: senki nem fog tudni róla, addig amíg be nem reklámozod más médiafelületekről. Emellett idő, ameddig elkészíted hozzá a weboldalkeretet, legalább annyira, hogy kellemesen olvasható legyen a blog.
Második eset:
Lusta vagy, vagy nem értesz annyira a weboldalszerkesztéshez, vagy nincs időd rá. Ez esetben ajánlom a Deallynetwork-öt, és ők elkészítik neked. Megpróbálhatod egyénileg a wix.com felületét. Hajdanán én is ott kezdtem. Klasszul működik, és egyszerű kezelni. Ezzel szinte le is fedtem az előnyeit. Továbbiakban:
A  jó ötletekért nem kell a szomszédba menni, avagy járj nyitott szemmel a pénz a vállalkozásodnak nem a postán jön és nem is a nyuszi hozza
Előnye: a LEGFONTOSABB egy jó SEO, de reklámozhatod az oldalad a facen vagy az istraggam-on is.
Akár így, akár úgy, de ha megvan a biznisz ötleted, most azonnal kezdd el a blogolást!
Én pedig legközelebb a blogírás gyakorlati rejtelmeibe foglak bevezetni. Addig is olvasgasd oldalunkon a többi érdekes cikket:
Íratkozz fel a tanfolyamomra ahol mindenre felkészítelek minden titkot elárulok, hogy hogyan jutsz el az üzleti anygyalokhoz.
További kérdésed van? Hívj vagy írj vagy add meg telefonszámod és vissza hivlak.

Üdvözlettel
Gelniczki
+36 70 6727004
+43 660 8307115
skype: Deallynetwork