Menü Bezárás

Fénykorát éli a tömegfinanszírozás

Fénykorát éli a tömegfinanszírozás

Fénykorát éli a tömegfinanszírozás

Ha a leendő fogyasztók látnak fantáziát egy termékben, akkor adjanak pénzt is rá – lehetőségeikhez mérten. Ezen alapul a közösségi finanszírozás, melynek életképességét milliárdos projektek bizonyítják külföldön.
A  Fénykorát éli a tömegfinanszírozás internetes jelenség, amely egyre nagyobb szerepet kap a kreatív ötletek egyéni és céges projektek megvalósításában világszerte. Ennek egyik nagy szakértője a Deallynetwork 2009 óta annyira divatos lett ez a modell, hogy számos vállalkozás, kezdő, müködő vállalkozó és művész lát elindulási, bemutatkozási, befutási lehetőséget a közösségi projekt oldalakban. A tömegfinaszirozás lehet adakozás, amikor a finanszírozók önzetlenül raknak be pénzt egy-egy szimpatikusnak ítélt kezdeményezésbe, nagyobb összegeknél viszont részvényessé válhatnak, és részesedhetnek a bevételből. Ezekben nagy segítséget nyújt a Deallynetwork. Az, aki ma tömegfinanszírozásra ad pénzt, olyan projektbe fektet be, amelyből nem feltétlenül remél megtérülést, de úgy gondolja, szegényebb lenne a világ nélküle. Hogy ezért legfeljebb megemlítik egy film stáblistáján, egy lemezborítón vagy egy prospektusban, vagy a cég weboldalán, de lehetséges egy üzem tábláján mint befektető adományozó (pl ez nem jöhetett volna létre ha Ön/Önök nem adományoztak volna és név vagy nevek felsorolása) és ez aligha zavarja az adakozók többségét.
A világhálón a kalapozás először a kreatív iparágakban kreatív ötletekben honosodott meg: vált bevett szokássá Amerikában. Barack Obama amerikai elnök is eredményesen használta első kampányában. A közösségi finanszírozás eredendően azonban éppen nem az állami ötletekre vonatkozna, hanem a magánkezdeményezések segítésére. Magyarországon és a világ számos országában voltak és vannak próbálkozások, de az igazi otthona ennek a műfajnak az Egyesült Államok. Cégek hada alakult erre a műfajra az államokban az egyik ilyen az évek óta sikeresen működő Deallynetwork aki segítségével már számos cég kezdő vállalkozás és magánszemély a világban támogatáshoz jutott. Nagyon jól kiépített kapcsolati rendszere van a befektetőkkel, sajtóval, és bloggerekkel akik nagyon fontosak, mert ők viszik hírét a projektnek.

Pénz, de honnan?

Útikalauz

Amiről az előadáson szó lesz

Előadás címe

A tőke megszerzése – 2018-2019

Híres legyél, a leggyorsabb út a hír felé!

Fénykorát éli a tömegfinanszírozás

Brand a lelke mindennek! Különösen a mai világban, ahol a szabad véleménynyilvánítás terepe az internettel, social mediával rendkívüli méretűvé és összetetté vált. Ahol a szubjektív érzések, és tapasztalatok könnyen felülírják a tényeket, adatokat. A cégek vezetőinek, de valamennyi munkatársnak meg kell tanulnia nem csak a brandet építeni, ami az egyik legfontosabb bevételszerző érték, de megtartani, figyelni, óvni, védeni is tudni kell.
Ismerje meg a legjobb szakértőnk-előadónk jóvoltából a sikerességhez nélkülözhetetlen brandépítési, technikákat. Várjuk a cégvezetőket, döntéshozókat, a PR-, és kommunikációs szakembereket, marketingvezetőket.
Fénykorát éli a tömegfinanszírozás
A folytatásért olvasd tovább oldalunkat