Menü Bezárás

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)”
Az elöző blogban bemutattuk az első 3 olyan előszűrési területet, ami egy angyalbefektetésre való jelentkezés kritikus pontja lehet. Most továbbiakban is megmutatjuk,  hogy milyen szempontok alapján is dobja jó eséllyel a kukába az első 2 perc után a jelentkezésed egy angyalbefektető. Jól olvastad, 2 perc. Érdemes tehát nagyon megfontolni, hogy kérsz e segítséget a Deallynetworktől vagy belevágsz egyedül és az sem mindegy, hogy mit mutatsz meg először. 
Az első kritikus elem maga a termék „befogadhatósága” a piac számára, a következő vizsgált elem hogy a termék jelenleg milyen stádiumban van, a harmadik fontos kérdés pedig a termék védhetősége. Ha nem emlékszel, ezek mit jelentenek, olvass vissza mindenképpen az előző posztra. És miután láthattad, hogy a 8 vizsgált területből mindössze 3 kötődik szorosan a számodra fontos termékedhez, most megmutatjuk a hátra maradt 5-öt.

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)

Íme:

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)

Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)

A termék „befogadhatósága” a piac számára, a termék jelenlegi állapota és a termék védhetősége után következő 3 terület átfutása során a befektetők a piaccal való kapcsolatodról szeretnének több információt kapni. Ez, ahogy a terjedelme is mutatja, legalább akkora súllyal bír, mint a termék maga. (Nem mellesleg, a Deallynetwork módszertan szerint is ez a kapcsolat minden lépésed alapja.)
A negyedik terület tehát a vásárlói elköteleződésről szól. Néhány fontos kérdés, hogy ez mégis mit takar:
Megtörtént a piac kutatás?
Hány emberrel beszéltél eddig a leendő vásárlóid közül?
A terméked összhangban van a vele szemben támasztott elvárásokkal?
A fejlesztések során figyelembe lett véve a piaci visszajelzés?
Az ötödik vizsgált szegmens maga a potenciális piac.
Mekkora az általad célzott piac?
Megvizsgáltad és növekedik is?
Ha igen, milyen ütemben?
Mennyire telített?
Milyen irányban tudsz terjeszkedni?
Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)
Itt érdemes lehet futni egy kört a piac más szegmenseiben és az induló piactól eltérő más országok kultúráiban.
A hatodik az utad a piachoz.
Ennek részét képezi az ellátási lánc,
a piacra lépési stratégia,
a piac dinamikája, és az üzleti modell is, úgyhogy jó, ha felkészülsz a lehetőségekből.
Itt is számos akadály felmerülhet (leendő) céged fejlődése során, amelyek számszerűsíthető kockázattá alakíthatók. Nem egy – akár magyar – startupról is hallani lehetett, akik az itt felmerülő problémák miatt voltak kénytelenek lehúzni a rolót.
A hetedik terület az alapítókkal, a csapattagokkal és a csapattal magával foglalkozik.
A fő kérdések, amikre itt kell választ adnod, a következők:
Milyen minőségű és mennyiségű iparági tapasztalattal rendelkeztek?
Milyen közösen elért eredményeitek vannak? Mióta dolgoztok együtt?
Egy összeszokás előtt álló, strukturálatlan, éretlen csapat hatalmas kockázatot jelent a befektető számára. Különös tekintettel, hogy a már befektetést kapott és elbukott startupok halálokai közül 23%-ban a megfelelő csapat hiánya a felelős.
Az utolsó, nyolcadik terület a pénzügyi modellt boncolgatja. Fontos szempontok itt az üzlet profitabilitása, a tervezett (és esetlegesen már létező a befektetők elvárásának megfelelő) cash-flow, és ugyancsak fontos egy realisztikus pénzügyi előrejelzés megléte. Ha ismered az amerikai piac elvárásait akkor ez megy egyedül, de minden más és jobb döntésnél ott az erre szakosodott Deallynetwork
Meglehetősen sűrűnek tűnhet elsőre a bemutatott lista, főleg a korábban említett 2-3 perces rászánt időhöz képest. A hitelességedhez azonban elengedhetetlen, hogy minden területet lefedj, és felkészült válaszaid legyenek. Érdemes észben tartanod, hogy célszerű ezt a jelentkezést áttekinthetőre szerkesztened, hiszen az említett időkeretet úgy tudod legjobban kiaknázni, ha főleg azokra a kérdésekre válaszolsz, amik tényleg felmerülhetnek. A pontos, tömör, érthető fogalmazás ismét csak a saját hitelességed erősíti, és időt spórol a befektetőnek, így erre is figyelj oda! (Nagyon fontos a megjelenés és az angol perfekt írás és beszéd) Ezt a hiányosságot kivédheted a Deallynetworkkel 
Az egyénileg végzett munka egyik legfájdalmasabb eredménye, hogy az egyénileg elindított anyagok, jelentkezések 93%-a a fent említett 8 területből minimum 3-ban elvérzett. Ez az összes leadott jelentkezés 68%-a, azaz több, mint ⅔-a!  (A csapatok fele 6 vagy több terület bemutatása során is végzetes hibát vétett.) Ezt lehet egy pontosan alátámasztott jól kidolgozott munkával kiküszöbölni
Minden üzleti angyalnak jellemzően egyéni döntési folyamata van, ezek viszont a legtöbb elemükben megegyeznek. Így hát – ha a fenti kérdésekre nem tudsz meggyőző választ adni – meglepően korán kint találhatod magad az ajtón.
Készülj fel, és hajrá!
Hogyan válogatnak az üzleti angyalok? (2. rész)
sales@deallynetwork.net
+36 70 6727004
skype: GD handels

 "Először magadban kell létrehozni egy változást, amit a világtól követelsz."