Menü Bezárás

Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!

Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!

Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!

A Nemzetközi Monetáris Tanács kezdeményezésére arról döntenek, hogy ezentúl csak a jegybankoknak legyen joga pénzt teremteni a hazájában.
Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!
Első hallásra furcsa a kezdeményezés, de durva változást hoz, mivel a pénz nagy részét ma már nem a jegybankok „állítják elő”, hanem a kereskedelmi bankok, számlapénz formájában. Ez azt jelenti, hogy ha a tanács többsége egyetért a javaslattal, akkor a bankoknak ezentúl minden egyes hitelszerződés mögé oda kell majd tenniük a konkrét összeget, vagyis teljesen átalakul a hitelezés jelenlegi gyakorlata. A modern pénzügyi rendszerekben – leegyszerűsítve – kétféleképpen keletkezhet pénz.

  1. Egyrészt a nemzeti bankoknak van joguk bankjegyek és érmék kibocsátására. Ez a klasszikus értelemben vett készpénz.
  2. Emellett a kereskedelmi pénzintézetek a hitelek nyújtásával úgynevezett számlapénzt hoznak létre, és ma már ez a jelentősebb, a pénz mintegy kilencven százalékát a bankok teremtik meg.
  3. Ez az, ami nagyon veszélyes, mert ez mögött nincs fedezet. Tehát olyan pénzt bocsátanak ki a hitel felvevőnek, amely nem is létezik.

Ide kattintva nézd meg erről készült videót
Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!
Persze a bankok sem nyújthatnak nyakra-főre hiteleket. Sok szabálynak kell megfelelniük, a legfontosabb, hogy a folyósított hiteleknek egyensúlyban kell lenniük a bank saját tőkéjének és a pénzintézetben elhelyezett betéteknek az összegével. A tőkemegfelelési mutató szerint a kihelyezett hitelek kockázatának arányában nyolc százaléknyi összegnek a bank rendelkezésére kell állnia. Vagyis ha a bank kihelyez 100 forintot, akkor nyolc forintnak a banknál mindig elérhetőnek kell lennie.
* Ez így nagyon veszélyes játék rád nézve, mert ha bedől a bank, akkor te és/vagy a céged is bedől a bankkal együtt és ugye azt tudjuk, hogy egy cég nem tud hitel nélkül eredményesen működni. 
Jelenleg is a pénzintézetek kötelesek tartalékot elhelyezni a jegybanknál is, a betéteik és egyéb forrásaik arányában. Ezt hívják kötelező tartalékrátának. A kötelező tartalékráta Magyarországon például 2016 decembere óta 1 százalék, de pl. Németországban sem magas: 2,5 százalék. Ha a nemzetközi döntéshozók bevezetik az új rendszert , akkor országonként eltérő az x százalék helyett száz százalékot kell a nemzeti banknál elhelyezni a bankoknak. Ez egy jó követelmény lesz, ez azért fontos, mert ma a kihelyezett pénz kilencven százalékát a kereskedelmi bankok „teremtik” meg, tehát nem csupán pénzközvetítők, hanem pénz előállítók is egyben. Emiatt a pénz piac átláthatatlan, kockázatos, és nem képes ellenállni a pénzügyi válságoknak.
Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!
A kihelyezett, a bankok által létrehozott pénz, vagyis a kihelyezett hitelek után a kockázatot a bank részvényesei, a bank kötvényeit megvásárló befektetők és a betétbiztosítási értékhatár felett maguk a betétesek viselik, akik a megtakarításaikat a bankban helyezték el.
Ez így nem tartható tovább, mert a kihelyezett pénzeknek nincs meg a fedezete, a betétesek így elvesztik el a pénzüket ha bedől a bank.
Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!
Az Európai Unióban a banki ügyfelek 100 ezer euróig vannak biztosítva, és ha csődbe megy egy bank, akkor az e feletti összeget a betétesek és a részvényesek elvesztik. Ezért szigorítják ezt a banki hitelezést de ez által nehezebb lesz a bankoknál is hitelhez jutni és még az eddiginél is nagyobb fedezetet kérnek a bankok.
Ezt a konstrukciót váltja ki a Deallynetwork ellenőrzött és regisztrált magán befektetőkkel; és ennek a további előnye az, hogy nem kell hozzá tárgyi vagyoni fedezet a Befektetők “B” típusú részvényt kérnek a hitel fejében és támogatják a projektet. A “B” típusú részvény az egyesült államokban működik amit tudni kell róla az az, hogy ezzel a “B” típusú részvénnyel a befektető nem szerez tulajdon jogot, csak a hitelt biztosítja a projektedhez és ezért jutalékot kér. 
Azt, hogy mi hogyan szerzünk az ügyfeleinknek támogatókat azt a videót  meg itt tudod megnézni
A nyugdíjas éppen a párnahuzatba rejtett készpénzt számolgatja, amikor benyit az unokája. Megkérdezi, hogy miért nem a bankban tartja a megtakarításait, mire az idős férfi azt mondja, hogy az nem biztonságos. „De ha meg történik a változás, akkor ismét biztonságban lesz a pénzed?” – Kérdi az unoka.
Mire a nagypapa: “Igen, akkor majd én is elhelyezem újra a bankban, addig meg az állam által is ellenőrzött privát befektetéseket veszem igénybe, mert ott a vagyonom 10%-nál többet nem fektethetek be, így a pénzem egy része biztonságban van, a másik része meg kamatozik.
Ha egyöntetű döntés születik, akkor teljesen átalakulna a bankrendszer. Csak tőkéből lehetne kölcsönt adni, vagyis csak olyan pénzintézettől lehetne hitelt felvenni, amelynek a tulajdonosai fizikai valójában is rendelkezésre bocsátották a pénzt. A bank persze úgy is forráshoz juthat, hogy kötvényt bocsát ki, ám mindkét esetben a bank tulajdonosai, illetve a banki kötvényekbe befektetők viselnék a kockázatokat. Így a magán tőke piac felé tolódnak el a hitelek mivel Ők nem kérnek fedezetet csak jól alátámasztott projektet és Cash-Flow kérnek.
Nemcsak a bankokra jönnek nehéz idők, hanem a hitelkérőkre is!
Ez az új kezdeményezés nem ördögtől való, és a befektetők nagyobb biztonságban érezhetik a pénzüket ami nem egy utolsó szempont. A javaslatában a betétesek nem vállalnak rizikót, és egy esetleges pénzügyi válságban nem hárulna az államokra a teher és nem kellene az államoknak kisegíteni a bankokat mert a bank felügyeletek kontrollja alatt lennének viszont így a hitelek még nehezebben még nagyobb fedezettel lesznek elérhetők. Például a 2008-as bankcsődök után több ország kormányának is be kellett avatkoznia, mert ha nem mentették volna meg a bankokat állami forrásokkal, akkor tényleg bedőlt volna a nemzetközi bankrendszer. Amennyiben a Deallynetwork ajánlata érdekel hívj a +36706727004-es számon!
Itt nézheted meg videón, hogy működik a mi ajánlatunk 
 

 
*
Email cím
  
*
Preferred Format:
 
    Vezetéknév
  
    Keresztnév
  
    Mobile:
  
*
Írd be a kapott kódot:
  
Email marketingDeallynetwork